Smart Instagram-annonsering

Hitta nya målgrupper med hjälp av Instagram

Att annonsera på Instagram kan vara extremt lönsamt. Alla de nya medier som uppkommit sedan gammalmedia ger helt nya möjligheter att skapa riktade annonser (hyper targeting) och dessutom att mäta de insatser som görs. Just att jobba aktivt med den information som vi kan mäta är kritiskt för att hela tiden optimera annonser och för att få så mycket engagemang för varje investerad krona. Vi på Rocket Revenue hjälper er att skapa en annonsplan utifrån er kundgrupp och era målsättningar. Några exempel på vad vi hjälper till med är att skapa riktade annonser beroende på geografi, intressen, nätverk, tidigare beteende, vi kan till och med gå ner på molekylnivå och skapa riktade annonser till specifika företag ni gärna vill ha som kunder. Vi hjälper er givetvis både med idé, utförande och innehåll så att ni ska få ut så mycket som möjligt utav era kampanjer. Att annonsera på Instagram har massvis av fördelar där några av dem är:

  • Ett av de mest kostnadseffektiva sätten att sprida sitt budskap och produkt på (låg CPM-kostnad)
  • Målgruppsdatan och Instagrams algoritm är oerhört effektivt för att rikta budskap och hitta målgrupper
  • Mätbarhet från annons till lead och försäljning
  • Grafiska möjligheter som inte finns på många andra plattformar

Rocket Revenue hjälper ditt företag att annonsera på Instagram

Instagram annonsering är svårt. Vi ser till att hjälpa ditt företag utstaka målgrupper, forma budskap och distribuera era annonser och produkter på ett kostnadseffektivt sätt. Vårt fokus ligger på resultat och att faktiskt göra annonseringen lönsam för er. Vi kommer hjälpa ditt företag med att:

  • Strukturera upp ert annonskonto
  • Analysera data & pinpointa målgrupper
  • Utforma och A/B testa copy
  • Hantera era annonskampanjer
  • Sätta upp spårning och retargeting annonsering
  • Månatlig rapportering

Retargeting för att återmarknadsföra ditt företag

Att på ett smidigt och stilrent sätt uppmana de som redan känner till ditt företag, varumärke och produkter till att faktiskt ta handling är en oerhört viktig faktor för att lyckas göra annonseringen lönsam. Vi kommer sätta upp integrationer så att vi kan mäta om någon lämnat din hemsida med en produkt i varukorgen, sökt på en specifik produkt eller kanske helt enkelt ge ett annat budskap.

Vad kostar det att annonsera på Instagram?

Det fantastiska med Instagram annonser är att vem som helst, oavsett om man har en stor eller liten budget kan annonsera på Instagram. Det spelar helt enkelt ingen roll. Oavsett om du vill bygga en global närvaro eller en lokal närvaro på Instagram så finns där ett sätt för dig att marknadsföra dig. Kostnaden för annonserna baseras på ett auktions-system där en kombination av kvaliteten på annonsen som Instagrams algoritm bestämmer och budgivning avgör hur många människor du kommer ha möjligheten att nå. Just kvaliteten avgörs av något Instagram kallar relevansresultat. Det är det som är unikt med att annonsera på Instagram, innehållet i annonsen är oerhört viktigt för att du ska få möjligheten att visa upp det för relevanta personer. För plattformen är det viktigt att visa relevant innehåll för att vi som användare ska fortsätta använda plattformen.

Annonsutformning och bildformat

Att utforma annonser på ett korrekt och effektivt sätt är A & O för lyckad annonsering på Instagram Som kund till oss på RocketRevenue så skickar ni över det grafiska materialet (bilder & ev video) där vi tar fram säljande texter till era Instagram annonser som era målgrupper kommer engagera och konvertera på. Vi finns givetvis med som ett stöd vid framtagning av det grafiska materialet. Att Instagram har så strikta riktlinjer för sina bildformat är en av faktorerna som gör det så populärt. På Instagram kan man annonsera både i det man kallar flödet (1080 x 1080) och i det man kallar Instagram stories, båda väldigt effektiva.